تبلیغات
..:: فرزنــــــدان انقلاب ::.. - چای را بهتر بشناسیم

قالب وبلاگ

هاست لینوكس

مرجع راهنمای وبلاگ نویسان

سفارش طراحی اختصاصی قالب وب سایت و قالب وبلاگ

طراحی وب

 
   

:: صفحه نخست
::
تماس با ما
::
ایمیل ما
::
لینك آر اس اس
::
آرشیو مطالب
::
طراح قالب

:: آمـــــــــوزش
:: مقـــــالـــــه
:: داســـتــــان
:: مطالب جالـب
:: مطالب تاریخی
:: مطالب ادبی
:: اخبـــــــــــــار
:: تـصاویـر زیبــا
:: وال استریت
:: دفاع مقدس
:: زندگی نامه"بیو..."
:: دهه ی فجر
:: بیداری اسلامی

آرشیو پیوند ها ارسال پیوند

جای لوگوی شما
جای لوگوی شما
جای لوگوی شما

نویسندگان :
:: رضا فدایی

آمار بازدید :
 
آمار بازديد :
:: تعداد مطالب :
:: تعداد نویسندگان :
:: آخرین بروز رسانی :
:: بازدید امروز :
:: بازدید دیروز :
:: بازدید این ماه :
:: بازدید ماه قبل :
:: بازدید کل :
:: آخرین بازدید :


 





پیام مدیریت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی ، به وبلاگ من خوش آمدید .لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن كیفیت مطالب وبلاگ کمک کنید .

 

چای را بهتر بشناسیم
مرتبط با : آمـــــــــوزش
اطلاعات جامع در رابطه با چای ها و دمنوش های سنتی
همراه با نحوه دم کردن آنها


http://farzandan1.persiangig.com/image/farzandan-en/چای.فرزندان انقلاب.jpg

http://farzandan1.persiangig.com/image/farzandan-en/رضا فدایی.gif


چای نخستین بار در سال 1276 شمسی در ایران کشت شد و هم اکنون به عنوان نوشیدنی سنتی ایران جایگاه ویژه ای یافته است بطوری که 5/4 درصد از کل چای جهان در ایران مصرف می شود.
طبق تحقیقات، مردم ایران سالا‌نه حدود 100 هزار تن چای مصرف می کنند که کمتر از نیمی از آن تولید داخل است .

چایکاران ایران با جمعیتی حدود 60 هزار خانوار 35 هزار هکتار زمین زراعی در اختیار دارند که علا‌وه بر تولیدات آنان، در هر سال حدود 60 هزار تن چای خارجی وارد می شود .

چای در دیگر مناطق جهان نیز طرفداران فراوانی دارد و روزانه یک میلیارد فنجان چای در جهان نوشیده می شود.

هم اکنون در دو میلیون و 788 هزار هکتار از اراضی جهان، چای کشت و سالا‌نه چهار میلیون و 500 هزار تن برگ چای از این اراضی برداشت می شود .

تاریخچه چای:

خاستگاه اصلی چای کشور چین است پس از آن هند از تولید کنندگان این محصول است اما بوته چای نخستین بار در حدود 5 هزار سال پیش در چین شناخته شد و در قرن هفدهم هلندی ها این گیاه را به اروپا بردند.

پیشینه مصرف چای در ایران نیز به قرن هفدهم بر می گردد اما کشت این گیاه نخستین بار به همت میرزا محمد علی مشهور به کاشف السلطنه در سال 1276 شمسی انجام شد.

کاشف السلطنه که فارغ التحصیل دانشگاه سوربن فرانسه بود به عنوان ژنرال کنسول ایران در این سال در هند مشغول کار شد و در این مدت شیوه کشت , برداشت و فراوری این محصول را آموخت و تجربه خود را به ایران منتقل کرد.

انواع چای:

چای به سه دسته اصلی تقسیم می شود, چای سیاه یا تخمیری که روزانه مصرف می کنیم , چای نیمه تخمیری که به چای اولا‌نگ و پوچونگ معروف است که رنگ آن قهوه ای روشن است و چای تخمیر نشده که امروز با نام چای سبز یا چای چینی آن را می شناسیم البته چای های متنوع دیگری نیز وجود دارد که با ترکیب چند گل و گیاه دارویی یا چند نوع میوه خشک با چای ترش تولید و مصرف می شود.

هم اکنون در کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی تمایل زیادی به مصرف این نوع چای ها یا دم نوش ها به علت خواص بسیار بالای آن وجود دارد.

ترکیبات و خواص چای سیاه:

کافئین و تانین = آرام بخش دستگاه عصبی.

تئوفیلین = ساختاری مانند کافئین دارد که در چای سبز و سیاه موجود است , شل کردن عضلا‌ت، افزایش دهنده جریان خون در کلیه‌ها , افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلا‌ت قلب، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و اثرات التهابی.

تیانین = طعم دهنده چای است.

کاتچین = در چای سبز و سیاه وجود دارد اما در چای سبز بیشتر است , این ماده ضد سرطان , کاهش دهنده چربی بدخون و ضد ویروس است و ازافزایش قند خون جلوگیری می کند.

فلوراید و فلووانوئید که سبب استحکام دندان است و از ایجاد بوی‌بددهان پیشگیری می کند.

ویتامین های B کمپلکس C , و E نیز در چای وجود دارد.

ویتامین C که کاهش دهنده اضطراب است و علا‌ئم سرماخوردگی را برطرف می کند.

ویتامین ب کمپلکس و ویتامین ای نیز سبب بهبود سوخت و ساز بدن می شود.

رفع خواب آلودگی , تقویت نیروی فکر , گوارش بهتر غذا و کاهش علا‌ئم میگرن از دیگر خواصل مهم چای است.

خواص چای سبز:

این نوع چای به علت داشتن آنتی اکسیدان ضد سرطان است و از رشد تومورهاو سلول های سرطانی جلوگیری می کند و کاهش وزن از دیگر خواص برجسته این نوع چای است.

چگونه چای مرغوب بخریم:


چای مرغوب باید رنگی قهوه ای مایل به سیاه و ملایمی داشته باشد , باید گس باشد و هیچگونه بوی غیرطبیعی ندهد در غیر این صورت چای طبیعی نیست و با افزودن طعم دهنده ها , رنگها و عطرهای مصنوعی و شیمیایی فراوری شده است و خواص این نوشیدنی را ندارد و زیان آور نیز هست .

زمان دم کشیدن چای مرغوب حدود20 دقیقه است در حالیکه چای فراوری شده با رنگها و طعم های غیر طبیعی درمدت کوتاهی دم می کشد و رنگ می اندازد.

هم اکنون در کشتزارهای ایران حدود 40 تن چای تولید می شود, چای ایرانی را نمونه یک چای خوب و مفید دانست و گفت:چای ایرانی عطر کاذب ندارد و باید حداقل 20 دقیقه در قوری چینی دم بکشد.

چنانچه روش های فراوری چای در ایران اصلا‌ح شود شاهد تولید محصولی با کیفیت , مرغوب , با خواص و ارزش غذایی بالا خواهیم بود.

بهترین روش دم کردن چای را همان شیوه قدیمی وسنتی ایرانیهامی داند و می گوید , دم کردن چای در ظروف نشکن , پیرکس , یا چای ساز سبب می شود خواص چای تاحدودی کاهش یابد.

چای میوه نخوریم مصرف انواع چای میوه در بسته بندی های گوناگون در جامعه رواج یافته اما متخصصان تغذیه معتقدند این نوشیدنی ها از طعم دهنده ها و رنگهای مصنوعی تولید شده است بنابراین برای سلا‌متی مضر است این متخصصان توصیه می کنند بجای مصرف این گونه نوشیدنی ها از دم نوش های سنتی استفاده شود.

در کشور ما حدود 10 هزار گونه داروی گیاهی وجود دارد که از دوران گذشته‌نیز 50 نوع آن بصورت دم نوش یا چای مصرف می شده است.

انواع دم نوش های میوه که مصرفی سنتی در ایران دارد را نسترن , گل‌گاوزبان , عناب , نعناع , چای ترش , بهارنارنج ,گل محمدی و اوس و قدوس تشکیل می دهد .

خواص دم نوش ها:

دم نوش میوه گل نسترن:

این گیاه بصورت طبیعی در دامنه های زاگرس والبرز می روید پوست این میوه حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان ضد سرطان است.

دم نوش اوس و قدوس:

مصرف این نوشیدنی در تابستان سبب کاهش حرارت بدن‌و خنکی می شود، تصفیه خون و پایین آوردن تب از دیگر خواص این نوشیدنی است.

چای ترش سبب

کاهش فشار خون، باز شدن عروق می شود و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

دم نوش میوه عناب:

تب را پایین می آورد و تصفیه خون را در کبد افزایش می دهد.

دم‌نوش گل گاوزبان

از نوشیدنی های سنتی ایران است و بهترین دارو برای اعصاب قلب است.

دم نوش بهار نارنج و گل محمدی

برای آرامش خواب و لا‌غری مفید است و بالا‌خره دم نوش نعناع که ضد نفغ و برای هضم غذاها مفید است.

نکته قابل توجه در مصرف چای اینکه افزودن لیمو به چای خواص آن را کاهش می دهد و بهتر است چای را بدون افزودن چیزی نوشید


طرز تهیه چای ( دمنوش) سنتی ایرانی:


بعد از مخلوط كردن، مواد را روی حرارت كم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم( كتری یا سماور) قرار داده، 15 دقیقه دم بكشد، صاف نموده و مصرف كنید.
توجه: دمنوش هرچه بیشتر دم بكشد، بهتر است. دمنوش بعد از دم كشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است. كتری یا قوری بایستی مسی یا رویی باشد.


۱- دمنوش گل گاو زبان و سنبل طیب:
مواد:گل گاو زبان(4 قاشق مرباخوری)، سنبل طیب(1 قاشق مرباخوری)، لیمو عمانی(1عدد)، آب سرد(2لیوان)، مقداری نبات.
خواص : طبیعت گرم و تر،آرام بخش اعصاب، خواب آور، رفع سردردهای عصبی، رفع دردهای كلیوی، ضد سودا و صفرا ، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت قوه باء.

۲- دمنوش به‎‎‎لیمو و زیرفون:
مواد: به‎‎‎لیمو( 1قاشق مرباخوری)،زیرفون(1قاشق غذاخوری)، آب سرد(2لیوان) ، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیك، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خواب‎‎‎آور شب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورنده فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهنده كلیه.

۳- دمنوش بادرنجبویه و زیرفون: مواد: بادرنجبویه(1 قاشق مرباخوری)، زیرفون(1قاشق غذاخوری)،آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون‎ساز، تقویت كننده سلولهای مغزی، فوق‎‎‎العاده آرام‎‎‎بخش است، مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب‎‎‎آور، نشاط آور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی دهان.

۴- دمنوش بابونه:
مواد: بابونه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشك، آرام بخش اعصاب، تقویت معده و روده، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاء آور، ضد بلغم وصفرا، شستشو دهنده بسیار قوی كلیه‎‎‎ها.

۵- دمنوش به‎‎‎لیمو:
مواد: به‎‎‎لیمو( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، خواب‎‎‎آور شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد طپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.

۶- دمنوش دارچین:
مواد: دارچین( چند قلم آسیاب نشده)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشك، محرك اعصاب، شستشو دهنده كلیه، دفع رطوبت اخلاط رطوبتی، مفرح، تقویت قوه باء، ضد پا دردهای رطوبتی، اشتها آور، ضد دلهره، ضد بوی دهان، تقویت كبد و معده (تاثیر آن تا 15 سال در بدن می‎‎‎ماند).

۷- دمنوش زنجبیل:
مواد: زنجبیل كوبیده( 1قاشق مرباخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشك، بالابرنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خون‎‎‎ساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسكن، مقوی قوای رئیسه بدن،تنظیم ادرار.


چای فقط یكی از گیاهانی است كه می توان دم كرده آنرا نوشید . گیاهان فراوان دیگری هم هستند كه می توانند در كنار چای مصرف شوند و بعضی از مراجع پزشكی برای آنها فوایدی هم ذكر می كنند. دستور دم كردن این گیاهان كم و بیش مانند دستور چای است . بعضی از این گیاهان به صورت كیسه چای ( TEA BAG ) در بازار عرضه می شوند كه باید در فنجان آب انداخت.مهمترین این چای های غیر متعارف كه بعضی از آنها به نام ترش شناخته می شوند اینها هستند :

- چای افسنتین :

گل افسنتین را مانند چای دم می كنند و می نوشند . برای این گیاه در طب قدیم خواص زیادی قایل بوده اند .
- چای بابونه : گیاهی است خودرو كه دم كرده آنرا آرام بخش و مسكن درد معده می دانند .
- چای بهار نارنج : شكوفه درخت نارنج است . دم كرده بهار نارنج تازه یا خشك نوشیدنی معطری است . اطبای قدیم آنرا برای قلب مفید می دانستند .
- چای به لیمو ( وربن ) :

برگ معطری است كه مانند چای دم می كنند . هنگام ریختن می توان لیوان را با یك برگ به لیمو آرایش كرد .

- چای دارچین :

دارچین قلم را در قوری آب جوش دم می كنند و بدون شكر می نوشند . ( چای دارچین به ویژه در هوای سرد می چسبد )
- چای زعفران :

زعفران را به مقدار اندك مانند چای دم می كنند و می نوشند .
- چای زنجبیل :

مانند چای دارچین است .
- چای سبز :

برگ چای تخمیر نشده است كه معمولا با چنددانه تخم هل سبز دم می كنند .
- چای گل زیزفون ( تیول ) : دم كرده گل معطر درختی است به همین نام كه برای درمان ناراحتی های كلیه و مثانه می نوشند .
- چای نعنا :

دم كرده برگ نعنای تازه است كه با اندكی قند شیرین می شود .
- چای نیمه سبز : دمكرده چای نیمه تخمیرشده یا همان اولانگ چینی است كه مانند چای سبز می نوشند .

- چای آویشن :


دم كرده آویشن شیرازی است كه بر دو نوع است : آویشن پهن و آویشن دراز ، این چای را برای رفع نفخ می نوشند .
- چای استوخدوس ( یا استوقدوس ) :


دم كرده گیاهی است از تیره نعناعیان كه برگ آن معطر و دانه هایش لعاب دار است . در طب قدیم آن را گرم و خشك می دانستند .


- شیر و چای :


انگلیسی ها معمولا چای را با كمی شیر سرد می نوشند و این رسم را احتمالا از هندوستان گرفته اند . كمی شیر سرد یا گرم و شكر به فنجان چای اضافه كنید و هم بزنید


چای میوه گل نسترن:


(15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.


خواص:


طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال

چای اکلیل کوهی:


(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص:


طبیعت گرم، گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، شستشودهنده ی کلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت بدن، زکام، آسم، سیاه سرفه، مقوی معده، ضد درد روماتیسمی و استخوانی و کمر، ضد سنگ کیسه صفرا.

دمنوش کوهی:
طبیعت: گرم، خواص: آرام بخش، ضد: حساسیت، ادرار آور، باز کننده گرفتگی های روده و کبد، تقویت سیستم ایمنی.
طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

دمنوش میوه نسترن:
طبیعت: معتدل و خشک، خواص: سرشار از ویتامین ث، مقوی معده، پایین آورنده فشار خون، ضد: قند خون، درد و ورم کلیه، اسهال.
طرز تهیه: پانزده عدد را در یک قوری + دو لیوان آب سرد، با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.

بابونه:
طبیعت: معتدل، دیم آن گرم و خشک، خواص: آرام بخش اعصاب و مغز و معده و روده و تقویت آن ها، افزایش شیر مادر، اشتها آور، ادرار آور قوی، ضد: تب و لرز، انگل، یبوست، سردرد، سنگ مثانه، بلغم و صفرا.
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش، با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

به لیمو:
طبیعت: گرم، خواص: آرام بخش، خواب آور در شب، تقویت حافظه و معده، رفع درد شکم، خستگی، صدای گوش، ضد: میگرن، سردرد، سرگیجه، تپش قلب، نفخ، آسم، اسپاسم.
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری+ دو لیوان آب جوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

آویشن:
طبیعت: گرم، خواص: تقویت اعصاب بینایی، جهاز هاضمه، معده، کبد و کلیه، بالا برنده فشار خون، باز کننده انسداد، خشک کننده، تحلیل بادها و بلغم، لطیف کننده غذاهای غلیظ، اشتها آور، ادرار آور، جاری کننده حیض، تنقیه ریه، معده و روده ها و کبد از رطوبت بلغم، رفع کولیت های مزمن، افزایش شیر مادر، پاک کننده سینه، باز کننده گرفتگی های روده، ضد انگل، رطوبت بدن، صفرا، زکام، سرفه، آسم، تنگی نفس، غلظت خون و ضد عفونی کننده و میکروب کش(شش برابر آنتی بیوتیک).
طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری+دو لیوان آب جوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

اکلیل کوهی:
طبیعت: گرم و معتدل، خواص: گیاه معجزه گر قوی، مقوی اعصاب، ادرارآور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس، مفید برای بیماری های عصبی و تشج، تقویت معده و بدن، ضد عفونت کلیه، صفرا، بلغم، دلهره، اضطراب، آسم، زکام، سیاه سرفه، دردهای رماتیسمی استخوان و کمر، سنگ کلیه و مثانه، کیسه صفرا، میگرن، بی خوابی، غلظت خون.
طرز تهیه: دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

مرزنجوش: طبیعت:
گرم، خواص: آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه ها و سردرد، خلط اور، تب بر، اشتها آور، تقویت عمومی بدن، ضد نفخ و ورم معده، اسهال، اخلاط مضره، سرما خوردگی.
طرز تهیه: یك مشت کوچک + دو لیوان آبجوش در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

ریوند چینی:
طبیعت: گرم و خشک، خواص: ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن، تنگی نفس، سل، زخم ریه، زخم رودهف استسقاء، یرقان، مسهل اخلاط غلیظه و رقیقه، مدر، ضد دردهای کلیه، مثانه و رحم.
طرز تهیه: چند تکه از آن را + مقداری آب که آن را بپوشاند با شعله مستقیم آرام جوش آورده بعد آن را با شعله غیر مستقیم 2 الی 3 ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید.

استخودوس:
طبیعت: گرم و خشک، خواص: آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغز، افزایش شیر مادر، تحلیلی نفخ و گاز روده، فرح آور، باز کننده انسداد عروقی، مسهل بلغم و سودا خصوصا سودای مغز، ضد میگرن، زکام، اسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه، اگزما، ضد عفونی کننده دستگاه مجاری ادراری، در اکثر بیماری ها کاربرد دارد.
طرز تهیه: دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش، در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

فلوس:
طبیعت: معتدل، خواص: مسهل صفرا، دافع اخلاط فاسد، ضد: افسردگی، صرع، میگرن، بواسیر، یبوست مزاج؛ تقویت: اعصاب، قلب، مجاری ادرار، دستگاه تنفسی.
طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب سرد؛ با شعله مستقیم کمی بجوشد بعد با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

زیره سیاه:
طبیعت: بسیار گرم. خواص: لطیف کننده، قابض، برطرف کننده بادهای غلیظ، بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر، تحلیلی گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها؛ تقویت: قلب وعروق معده.
طرز تهیه:1 قاشق مربا خوری + دو لیوان آبجوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

بهار نارنج:
خواص: آرامبخش، مفرح، نشاط آور، اشتها آور؛ تقویت: قلب، اعصاب، نیروی جنسی؛ رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد های عصبی.
طرز تهیه: یک قاشق غذا خوری+ دو لیوان آبجوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

دمنوش برگ درخت به:
طبیعت: گرم و معتدل، خواص: قابض، نرم کننده سینه، مقوی قلب، مفرح، نشاط آور.
طرز تهیه: 10 تا 15 عدد برگ را 20 دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض این که به جوش آمده فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانی که 3/1 بخار شد چای آماده است.(می توانید از هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید).

افتیمون: طبیعت:
گرم و خشک، خواص: تحلیل برنده ورم ها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب، جهت بیماری های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماری های مفاصل مفید است. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد. از آن جایی که بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. برای آرامش و تقویت اعصاب دم کرده افتیمون بخورید. تاثیر آن روی سر خوب است. برای آلزایمر نیز مفید است. هشدار: مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.
طرز تهیه: هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند، بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید. ترجیحا این دمنوش ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید با عسل میل کنید. هم چنین آن ها را می توان با چند قطره آبلیموی تازه میل کرد.

منبع:http://www.iranchef.com ایران شف



برچسب ها : چای,دم نوش,نحوه دم کردن چای,چای ایرانی,

نوشته شده توسط رضا فدایی در پنجشنبه 21 شهریور 1392

نظرات (

:: مبارک باد
:: یا علی ابن موسی الرضا (ع)
:: چای را بهتر بشناسیم
:: بهلول
:: نفس راحت!!!
:: شهاب حسینی
:: هشدار بشار اسد به آمریکا
:: اینو گرافیک بحران در منطقه
:: لبیک یا خامنه ای
:: Anti-war protests
:: اهداف آمریکا در سوریه
:: تظاهرات در آمریکا
:: گردشگری(3)
:: رئیس مذهب
:: گردشگری(2)

:: لیست کامل مطالب ارسالی



مدیر وبلاگ: رضا فدایی


:: حرفه ای ترین قالب های وبلاگ
:: امین آذری(شبکه سوم سیما)
:: علی کریمی
:: سیب خوشبو
:: یاداشت های بیداری
:: هوا را از من بگیر حجاب رانه
:: آخر زمان و ظهور مهدی موعود عج

:: لیست کامل پیوندها



:: شهریور 1392
:: مرداد 1392
:: تیر 1392
:: خرداد 1392
:: مرداد 1391
:: اردیبهشت 1391
:: فروردین 1391
:: اسفند 1390
:: بهمن 1390

:: لیست کامل آرشیو ماهانه

آبر برچسب ها

جنگ ایران و عراق  ولادت امام رضا  آمریکا  امام رضا  دفاع مقدس  کارت پوستال امام رضا  سوریه  پوستر امام رضا  دکتر محمد مصدق  چای ایرانی 

 صفحه نخست | ایمیل ما | لینك آر اس اس | آرشیو مطالب |  طراح قالب

Powered By mihanblog.com Copyright © 2009 by http://farzandan-en.mihanblog.com
Design By : wWw.Theme-Designer.Com